Death&Wine #1

death&wine

T’ha passat que alguna vegada que has volgut parlar de la mort amb amics i familiars i t’han fet callar ‘perquè parlar de la mort és un mal rollo‘? O pitjor encara, has sentit la necessitat de parlar-ne i ni tan sols t’has atrevit?

En la nostra societat, la mort és un tema tabú: de la mort no se’n parla, la mort s’amaga, la mort no existeix. Perquè, quan en parlem, recordem la nostra pròpia mortalitat, ens posem tristos o ens incomoda.

Té sentit que no poguem parlar d’una realitat que totes i tots hem de viure tard o d’hora?

Els Death-Café s’han fet populars a moltes ciutats del món per crear un espai de trobada on poder parlar de la mort o el dol amb normalitat: sobre què és la mort, quines han estat les nostres experiències, la nostra forma d’acceptar-la o rebutjar-la, o les nostres pors i inquietuds.

El Death&Wine és la versió alellenca dels Death&Cafe. Simplement, ens trobarem en un lloc tranquil del poble, farem un vi i parlarem durant una estona, des del respecte absolut, sobre qüestions relacionades amb la mort. En la nostra versió, a més de substituir el cafè per vi, i a diferència dels Death-Cafè, proposarem temes concrets a abordar relacionats amb l, envelliment, la mort i el dol.

En aquesta primera trobada, i inspirades per la novel.la de José Saramago ‘Las intermitencias de la muerte‘, us proposem el tema: ‘Som més feliços/es amb la mort del que seríem sense ella?‘.

Ens trobarem en el centre d’Alella, en un lloc que us concretarem més endavant.

Per participar, és imprescindible incriure’s.