Recursos per tota la comunitat

Glaçons de gel fonent

Taller en 4 actes per un bon morir

En la nostra societat, ens preparem amb consciència per viure l’embaràs i el part, però vivim d’esquenes a la mort, un fet tan natural com impredictible i inevitable. El ‘Taller en 4 actes per un bon morir’ és un taller-espectacle d’un dia de durada per aquelles persones que desitgin incrementar la seva consciència sobre la seva pròpia finitud, i preparar-se per viure de forma plena, conscient i serena la seva pròpia mort. El taller és també una gran oportunitat per descobrir allò que la mort ens ensenya sobre el bon viure.


Filera de pals endinsant-se al mar

Taller per l’acompanyament de persones estimades en el final de la vida

Molts de nosaltres, tard o d’hora, haurem de cuidar i acompanyar persones que estimem que es troben en el final de la seva vida. El ‘Taller per l’acompanyament de persones estimades en el final de la vida’ és un taller d’una dia de durada, que combina continguts, treball personal i exercicis pràctics, per aquelles persones que vulguin preparar-se per fer de l’experiència d’acompanyar en el final de la vida una experiència rica, plena i transformadora per totes les persones implicades.


Una persona omplint un document

Formació per l’elaboració del Document de Voluntats Anticipades

El Document de Voluntats Anticipades és un document oficial que ens permet indicar com volem ser tractats i tractades pels equips mèdics que ens atenguin en el cas de patir una malaltia incurable i discapacitant. No obstant, és millor no esperar a tenir una malaltia per fer el Document de Voluntats Anticipades. La formació que oferim us ajudarà a aprendre com fer-ho.


Neurones blaves

Conferència-espectacle: ‘El cor no oblida, una història d’Alzheimer’

En col·laboració amb l’Institut de Ciència i Teatre.‘El cor no oblida’ és una conferència teatralitzada per tots els públics que gira entorn la figura del Dr. Alzheimer i el descobriment de la malaltia que porta el seu nom. En un viatge al llarg del temps, recorrerem les troballes més rellevants de la malaltia, des de la seva descoberta fins als nostres dies.
‘El cor no oblida, una història sobre Alzheimer’ – Veure dossier artístic
Neurones marrons

Conferència-espectacle ‘El do de la intuïció, una història sobre Parkinson’

En col·laboració amb l’Institut de Ciència i Teatre.‘El do de la intuïció’ és una conferència teatralitzada sobre la vida del Dr. James Parkinson i la seva recerca sobre la malaltia que va adoptar el seu nom. L’espectacle ens permetrà aprendre sobre les causes i efectes de la malaltia, així com sobre els avenços en el seu tractament. L’obra també ens permetrà constatar que el coneixement de la malaltia depèn, per suposat, de l’avenç científic, però també de la intuïció com element indispensable per un futur ple d’esperança.


‘El do de la intuïció, una història sobre Parkinson’ – Veure dossier artístic
Mapa, lupa i carta antiga

Conferència-espectacle: ‘Una història sobre la diabetis’

En col·laboració amb l’Institut de Ciència i Teatre. A partir del discurs narrat per Banting en la cerimònia dels Premis Nobel, ‘Una història sobre la diabetis’ ens permet reconstruir la història de la diabetis, des de l’observació dels símptomes més evidents, el seu origen, els mètodes de diagnòstic i l’abordatge de la seva cura.


‘La història de la diabetis’ – Veure dossier artístic
Cicely Saunders amb un malalt

Conferència-espectacle: ‘El color de las cortines’

En col·laboració amb l’Institut de Ciència i Teatre. ‘El color de les cortines’ és un espectacle que ens permet endinsar-nos en els orígens, objectius i mètodes de treball de l’atenció pal.liativa. L’obra gira entorn la vida de la Cicely Saunders, una treballadora social, psicòloga i doctora britànica que durant el segle passat ens va ensenyar que, quan les malalties ja no tenen solució, encara hi ha moltes coses importants a fer per contribuir a incrementar el benestar de les persones.


‘El color de les cortines’ – Veure dossier artístic

Escena difuminada d'un local amb llums i una bombeta encesa en primer pla

Col.loquis i altres actes lúdics, artístics i culturals

Amb l’objectiu de combatre el tabú social que envolta l’envelliment, la malaltia i la mort, organitzem durant l’any col·loquis, trobades i diferents actes lúdics, artístics i culturals. Consulta la nostra Agenda d’activitats.


Projector de cinema emetent una pel·lícula

Cine-Fòrum

El cinema és un recurs excel·lent per generar debats entorn la nostra forma de viure situacions de malaltia, mort i dol. Les activitats de cine-fòrum es poden organitzar per tots els públics, però també de forma més específica de forma conjunta amb les entitats de la comunitat.


Registra’t a la Plataforma Digital per accedir als recursos que oferim.

Si ets una entitat, contacta amb l’Agent de Suport a la Xarxa Comunitària Cuidadora per registrar-t’hi.

Contacta’ns si necessites més informació sobre com accedir als recursos que oferim.