Recursos per centres socials i sanitaris

Dona gran agafada a les mans d'una infermera

Capacitació per les persones treballadores

Des d’una perspectiva d’humanització de la salut, i adoptant els 8 Principis Comunitaris de la Cura i l’Acompanyament com la nostra brúixola, col·laborem amb els diferents centres socials i sanitaris de la comunitat per reforçar les capacitats i fomentar l’aprenentatge continu de les persones treballadores. Per fer-ho possible, facilitem l’accés a l’expertesa de professionals de diferents disciplines de la medicina, la psicologia i el treball social.


Dona en cadira de rodes acompanyada per un home

Acompanyament a persones residents que pateixen soledat

La soledat no desitjada és una experiència que ens pot fer sentir malament. Malauradament, la soledat afecta moltes persones de la nostra comunitat, i pot fer-ho de forma més intensa en el cas de persones que viuen en centres socials i sanitaris.

Consulta el Programa de Voluntariat d’Acompanyament per descobrir com veïnes i veïns de la comunitat poden acompanyar persones del teu centre.


Finestra amb vidres entelats i cortines

Acompanyament a persones residents en situació de final de vida

Totes les persones de la comunitat compartim el mateix desig: viure bé fins al final. Quan ens trobem en la darrera etapa de la nostra vida, ser acompanyats per altres persones pot ser una experiència molt positiva. L’acompanyament pot ser especialment enriquidor per persones que viuen el final de la seva vida en centres socials i sanitaris.

Consulta el Programa de Voluntariat d’Acompanyament per descobrir com veïnes i veïns de la comunitat poden acompanyar persones del teu centre en el final de la seva vida.


Butaques en una sala de teatre

Conferències Teatralitzades per residents, les seves famílies i persones treballadores

En col·laboració amb l’Institut de Ciència i Teatre, us oferim la possibilitat d’organitzar per les persones residents en el vostre centre, les seves famílies i persones treballadores, conferències teatralitzades que aborden d’una manera rigorosa, i al mateix temps accessible i amena, malalties amb una elevada prevalença en la nostra societat. Les conferències-espectacle disponibles inclouen, entre d’altres:


Partitura, auriculars i disc de vinil

‘El cor no oblida’, una trobada musical intergeneracional

En el marc del Programa Escoles Cuidadores, us oferim organitzar una trobada musical intergeneracional entre persones residents del vostre centre, especialment aquelles que pateixin Alzheimer, i alumnes d’educació secundària de la comunitat. Desprès d’assistir conjuntament a l’espectacleEl cor no oblida. Una història sobre l’Alzheimer, les persones estudiants crearan playlists musicals que faran que, al escoltar-les plegats, les persones grans recordin els grans moments de la seva vida.


Mà sostenint una bengala

Acomiadar-nos de les persones que estimem, o recordar-les, com realment volem fer-ho

Si en el vostre centre voleu organitzar un acte de comiat o de record per alguna persona estimada, podem ser al vostre costat per ajudar-vos a fer-ho d’una manera autèntica i personalitzada.


Persona veient àlbum fotogràfic de records

Acompanyament a persones en dol

L’ingrés en un centre social o sanitari pot comportar, per si mateix, l’experiència del dol, tant per la persona resident com per la seva família. De la mateixa manera, es produeixen situacions de dol quan mor una persona estimada de l’entorn del centre. El suport de la comunitat ens pot ajudar a sentir i viure el dol, que és un fet natural de la vida, d’una forma més positiva. També podem ajudar-vos, si fos oportú, a trobar suport professional.


Fanalet i ram de flors en un gerro

Trobades en grup per persones en dol

Sentir i viure el dol forma part de la vida de totes les persones. Compartir la nostra experiència amb altres veïnes i veïns que estan vivint una experiència similar ens pot ajudar a sentir-nos acompanyades i acompanyats, i a fer del procés de dol una experiència d’aprenentatge i creixement personal.

Els grups d’ajuda mútua per persones en dol estan disponibles per les famílies de l’entorn del vostre centre.


Un home ancià acaricia a una dona anciana

Formació per persones cuidadores

Cuidar persones que tenen una malaltia crònica o avançada pot ser una tasca enriquidora, però també física i emocionalment esgotadora. La formació que oferim proporciona coneixements, tècniques i habilitats útils per contribuir a millorar el benestar de les persones que cuiden.

Aquesta formació es porta a terme en col.laboració amb l’Escola de Cuidadors de la Fundació La Caixa, i està oberta tant per persones treballadores de vostre centre com per les famílies del vostre entorn.


Mans agafades sobre una bossa

Trobades en grup per persones cuidadores

Les trobades en grup per persones cuidadores poden oferir un espai de suport emocional, auto-cura i aprenentatge. Els grups d’ajuda mútua per persones cuidadores estan disponibles per les famílies de l’entorn del vostre centre.


Una persona omplint un document

Suport a persones residents per l’elaboració del Document de Voluntats Anticipades

El Document de Voluntats Anticipades és un document oficial que ens permet indicar com volem ser tractats i tractades pels equips mèdics que ens atenguin en el cas de patir una malaltia incurable i discapacitant. Si alguna persona resident en el vostre centre desitja registrar les seves preferències, els podem ajudar a completar correctament el procediment.


Cadira de rodes

Intercanvi de material ortopèdic i sanitari

A través de la Plataforma dels Pobles Cuidadors podeu posar a disposició d’altres famílies i centres de la comunitat material ortopèdic i sanitari que ja no necessiteu, com per exemple, cadires de rodes. De la mateixa manera, podreu consultar si material que pugueu requerir està disponible en altres centres.


Consulta els Recursos per tota la comunitat per descobrir altres d’activitats en les quals pots participar.

Registra’t a la Plataforma Digital per accedir als recursos que oferim.

Si ets una entitat, contacta amb l’Agent de Suport a la Xarxa Comunitària Cuidadora per registrar-t’hi.

Contacta’ns si necessites més informació sobre com accedir als recursos que oferim.