Formació per ser voluntari/a d’acompanyament (2ª edició)

Acompanyament a persones que pateixen una malaltia crònica​

Acompanyar és estar al costat de l’altre en el seu camí.

Com a persona voluntària d”Alella, poble cuidador‘, acompanyaràs a persones que pateixen soledat, tenen una malaltia crònica o que es troben en situació de final de vida.

Les persones voluntàries fan una sessió setmanal de 2 hores de duració, en el domicili de la persona acompanyada o en alguna de les entitats socials i sanitàries del poble.

Per poder formar part del Grup de Voluntariat és necessari completar una formació de 8 sessions de 2 hores. Cada setmana es realitza 1 sessió, i, per tant, la formació es completa en 8 setmanes.

Aquesta és l’avaluació que han fet del curs les persones que hi han participat:

Donat que hem rebut més peticions d’acompanyament de les que podem cobrir amb el nombre de persones voluntàries disponibles, obrim la inscripció per la 2a edició de la formació. Està previst que la formació comenci el dilluns 27 de setembre, de 17:30h a 19:30h. La resta de les sessions es faran el 4, 11, 18 i 25 d’octubre, i el 8, 15 i 22 de novembre.

Sessió 1: L’envelliment, la mort i el dol en la nostra societat

Sessió 2: Què és acompanyar? Per què i des d’on acompanyem?

Sessió 3: Eines per l’acompanyament

Sessió 4: Acompanyar persones en el final de la vida I

Sessió 5: Acompanyar persones en el final de la vida II

Sessió 6: Acompanyar persones que pateixen soledat

Sessió 7: El procès de dol i les seves fases

Sessió 8: L’auto-cura de la persona voluntària

La formació completa és gratuïta pels socis i sòcies d”Alella, poble cuidador’, i té un cost de 25€ per les persones no sòcies. Com a soci/a d”Alella, poble cuidador’ contribuiràs a sostenir la xarxa comunitària cuidadora, participaràs de forma activa en la vida de l’associació i tindràs descomptes del 50% en les activitats de pagament que organitzem.

Si la situació de la pandèmia no permetès fer les sessions de formació presencials, es faran en modalitat online.

Visita Fes-te Voluntari/a per més informació i per conèixer a algunes de les persones voluntàries d”Alella, poble cuidador