Compartim la vida amb la classe l’Entusiasme de L’Escola La Serreta

El dijous 10 de juny va ser una dia especial a Alella! Les 17 nenes i nens del grup l’Entusiasme van dedicar tot un matí a parlar de les persones i mascotes ‘senzilles, generoses i estimades‘ que, tot i no ser ja físicament amb nosaltres, segueixen sent importants a les seves vides. Com explica la Teresa Prat, la tutora del grup, ‘vam parlar, vam escriure, vam dibuixar, vam riure, vam plorar.., en definitiva: vam compartir la vida!

La Xusa Serra facilitant el taller ‘Ara sí que sé’

És la primera vegada que el Taller ‘Ara sí que sé‘, facilitat per la Xusa Serra (infermera de la Unitat de dol de l’Hospital Universitari General de Catalunya) es fa en una escola d’Alella. El taller ofereix un espai segur i de confiança on els i les alumnes poden compartir les seves experiències relatives a la malaltia, la mort i el dol, fets que formen part de la vida, i dels quals és important que totes i tots, des dels més petits al més grans, en poguem parlar amb naturalitat. El taller ens ensenya que, quan els donem l’espai per fer-ho, des de la cura, l’escolta i el respecte, els nens i les nenes, per petites i petits que siguin, ens parlen des del cor d’aquestes temes que les persones adultes hem convertit pràcticament en tabú, contribuint a dificultar l’expressió de les emocions.

Et dibuixo perquè t’estimo. Espai del record.

El taller va ser especial també per un altre motiu: TV3 va venir a l’escola! La gravació s’inclourà en un mini reportatge que la cadena està preparant sobre ‘Alella, poble cuidador‘ i que s’emetrà en algun dels Telenotícies d’aquest mes de juny.

La càmara de TV3 gravant l’inici del Taller Ara sí que sé, amb el Grup l’Entusiasme

En els últims mesos, les escoles d’Alella, part essencial d’Alella, poble cuidador, han creat un grup de treball que, desprès de formar-se en Pedagogia de la mort i el dol, ha elaborat un Protocol comú d’actuació en situacions de malaltia greu, mort i dol en la comunitat educativa. Aquest protocol ha de ser implementat en el proper curs acadèmic 2021-2022, i esdevenir un dels elements importants per situar la cura i l’acompanyament en el centre de la nostra convivència al poble.

Què crec que passa quan ens morim?